20 anys de Hartmann a Mataró

La planta del polígon del Pla d'en Boet ha fabricat 10.000 milions de Tiritas en dues dècades

  • Redacció
  • Dimarts, 27 Octubre 2015 09:07

Ciutat 2013, Hartmann

Laboratoris Hartmann va celebrar diumenge, amb una jornada de portes obertes pels treballadors, el 20è aniversari de la companyia a la seu corporativa de Mataró, situada al Polígon Industrial Pla d’en Boet, i en la que hi treballen més de 200 persones. La història de la companyia amb Mataró es remunta al 1988 quan va adquirir Laboratorios Unitex, empresa fundada l’any 1934, dedicada a la fabricació de tires d’esparadrap, les famoses “tirites”.

Va ser el 1995 quan Hartmann va apostar per crear la unitat industrial on es troba actualment, i que engloba la seu corporativa de la companyia a Espanya i el Centre de Competència de desenvolupament i fabricació a nivell mundial, l’única planta de producció del Grup dedicada a la fabricació de productes tan emblemàtics com les Tiritas®, o els apòsits Cosmopor® i Omnifix®.

I és que en aquests 20 anys s’han fabricat a Mataró 10.000 milions de Tiritas®, de les quals un 90 per cent s’han exportat a diferents països.

La companyia aposta, des de fa anys, per reforçar la seva estructura industrial a la capital del Maresme amb inversions continuades. En els darreres dos anys, Hartmann ha invertit tres milions d’euros per incrementar la capacitat de la planta de producció amb una nova línia d’apòsits post quirúrgics i enguany ha inaugurat les noves oficines corporatives per adaptar-se al creixement que ha experimentat en els darrers anys. Com explica el director general de Laboratoris Hartmann Espanya, Marc Pérez Pey, “tenim un projecte d’empresa sòlid i una estratègia que aposta per mantenir-nos i competir a escala mundial des de Mataró”.

Jornada de portes obertes

Hartmann ha celebrat els 20 anys amb una jornada de portes obertes, diumenge, en què van participar treballadors i familiars que van poder visitar les noves oficines i també la planta de producció de Tiritas®.

Durant el matí es van realitzar diferents activitats infantils, com castells inflables, o tallers de maquillatge o de globoflèxia, així com activitats per a adults, com tir al blanc, o un circuit de segways. A més, hi havia un racó solidari de venda d’articles fabricats pels empleats de la companyia, i una tómbola, els beneficis de la qual s’han destinat a projectes d’ajuda per a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Hartmann Espanya pertany al Grup Hartmann, companyia multinacional alemanya especialitzada en el sector salut, i focalitzada en la gestió de ferides, gestió de la incontinència, prevenció d’infeccions i autocura. Compta amb una plantilla de més de 10.000 treballadors a tot el món, i genera unes vendes de més de 1.800 milions d’euros anuals.