1.000 kilòmetres pels animals sense llar

Dues ex pacients de càncer sumen kilòmetres solidaris a favor de la Protectora de Mataró

  • Redacció
  • Dijous, 08 Octubre 2015 10:52

Ciutat 2014/2015, talking runners 1

Talking Runners és la iniciativa solidària de la Isabel i la Maria, dues mataronines que van començar a córrer amb l’objectiu d’ajudar als qui més ho necessiten. Com a supervivents de càncer, volien enviar tot el seu suport a les persones que també estaven vivint aquesta dura experiència i mostrar-los que és possible guanyar la batalla. Així que fa dos anys van començar a sumar els seus primers kilòmetres a través de Ponteenmarchaya, un equip solidari que corre pel somni d’una leucèmia 100% curable.

El primer dia només van aconseguir atrapar 900 metres i semblava impossible poder arribar més lluny. Però van descobrir que, curiosament, tot i l’esforç i el cansament, no havien deixat de parlar durant l’entrenament. Van seguir entrenant i van aconseguir realitzar la seva primera cursa de 5 kilòmetres i sense deixar de parlar! Va ser aleshores quan va sorgir el nom de Talking Runners i es van proposar que tots els kilòmetres que realitzessin els destinarien a reptes solidaris a favor de grans causes.

Una d’aquestes grans causes és la protecció dels animals abandonats. Així que, un any després de la seva primera cursa, van decidir crear el seu propi repte: 1.000 kilòmetres pels animals sense llar. Un repte durant el qual, a cada entrenament i a cada cursa que realitzessin, correrien pels animals que més ho necessiten. També volien agrair la gran feina que duu a terme la Societat Protectora d’Animals de Mataró i per això s’han proposat recaptar 1.000 euros pels animals sense llar de la seva ciutat a través de la plataforma Migranodearena.org.

Ciutat 2014/2015, talking runners 2

Però el repte no acaba aquí, perquè aquests 1.000 kilòmetres culminaran d’una manera molt especial, amb els 21 kilòmetres de la Mitja Marató Ciutat de Mataró. Serà la primera vegada que aquestes runners solidàries participin en un esdeveniment d’aquestes característiques, suposant un veritable repte per elles ja que fins ara només han realitzat curses de 10 kilòmetres com a màxim. Però la seva principal motivació és la mateixa que les va animar a començar a córrer, poder ajudar als qui més ho necessiten. Així, el pròxim 6 de desembre, entre els 3.500 participants de la cursa, dues corredores començaran l’última etapa d’un llarg repte solidari a favor dels animals sense llar i continuaran mostrant als seus companys de batalla que tot és possible, per molt difícil que pugui semblar.