El 57 per cent de les empreses catalanes són innovadores

Segons dades fetes públiques pel Baròmetre de la Innovació

  • Redacció
  • Dilluns, 08 Juny 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, Barometre innovació

La primera edició del Baròmetre de la Innovació destaca que si a l’hora de calcular la innovació s’inclou a les empreses que apliquen la innovació en factors intangibles i no només tenint en compte les inversions en tecnologia, el nombre d’empreses innovadores s’enfila fins al 56,8% de les societats amb més de nou treballadors. Un altre factor que destaca el Baròmetre és que 62,1% de les empreses que fan innovació estan internacionalitzades i el 59% d’aquestes companyies són exportadores regulars que acumulen quatre anys venent a l’estranger.

Un altre factor positiu que tenen les empreses innovadores és que el 84,6% d’aquestes preveu que aquest any 2015 incrementaran la seva facturació. És la primera vegada que es publica el Baròmetre de la Innovació a Catalunya. Aquest Baròmetre té un doble objectiu. Per una banda conèixer el teixit d’empreses que fan innovació per millorar les polítiques públiques i per l’altra banda sensibilitzar a les empreses que per fer innovació només cal pensar i modificar processos per incrementar l’eficiència de l’empresa.

Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat, assegura que el nou aflorament d’empreses en el sector de la innovació no vol dir que a partir d’ara també s’hagin de modificar les xifres del pes de la innovació en relació amb el PIB. Torres reflexiona que sovint hi ha una mistificació de l’activitat innovadora que massa vegades es relaciona amb la introducció de factors d’alta tecnologia dins de l’empresa quan el que s’ha de fer és perdre la ‘’por’’ a la innovació en sentit més ampli. L’empresa ha de ser conscient que si aplica una petita modificació en el seu procés productiu que li permet millora la facturació el que està fent és innovar.