Els joves amb Síndrome d'Asperger tindran un Educafriends a Mataró

El nou centre a la ciutat ofereix una alternativa d'estudi pels joves amb aquest diagnòstic

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 26 Juny 2017 00:00

Ciutat 2014/2015, TORNAR A L'ESCOLA 2

Educafriends, una cadena de centres de suport psico-educatiu per a les persones amb Síndrome d'Asperger, obrirà un nou centre a Mataró. El projecte vol respondre a les necessitats educatives especials de les persones afectades per autisme d'alt funcionament amb capacitat per a fer estudis ordinaris, les quals sovint no troben un espai d'adaptació o una ruta acadèmica que s'ajusti a les seves necessitats. La jornada de portes obertes del nou centre tindrà lloc l'1 de juliol a les 11 h del matí.

Educafriends ja compta amb un centre a Barcelona i un altre a Castelldefels. El nou centre de Mataró oferirà classes reduïdes de 8 a 10 alumnes amb horaris flexibles entre les 9 h i les 14 h. A més de la formació, el centre treballa les habilitats socials i de convivència dels joves i garanteix una comunicació constant entre el centre, la família, el psicòleg o professional de referència de l'alumne.

Alt índex de fracàs escolar

El projecte neix en detectar un alt índex d'abandonament escolar entre els joves amb trastorn de l'espectre autista que no tenen les capacitats cognitives afectades. Tot i això, la seva manera de funcionar diferent de la d'altres alumnes i el desconeixement de les seves necessitats per part dels centres educatius els porta al fracàs escolar.

Amb Educafriends poden obtenir titulacions

Amb el suport psico-educatiu individualitzat ajuda a obtenir titulacions a distància des de les classes d'Educafriends mitjançant la plataforma de l'Institut Obert de Catalunya (IOC). Així doncs, poden rebre un seguiment personalitzat per treure's el Graduat d'Educació Secundària, el Batxillerat, Cicles Formatius, Estudis Universitaris i cursos de preparació per a les PAU i les PAGS.

La Fundació ofereix gran varietat de serveis
La Fundació Friends – Fundació Privada és una entitat sense ànim de lucre creada amb la finalitat de donar suport als joves amb el trastorn de l'Espectre Autista i/o amb problemes de relació social i empatia. A més dels ajuts a la formació, l'entitat ofereix serveis en el lleure, la inserció laboral, la promoció de la vida independent dels joves i el suport a les famílies.