En defensa del dret a vaga als ensenyaments secundaris i postobligatoris

La Declaració Institucional presentada per ERC que defensa la possibilitat dels estudiants de fer vaga i manifestar-se va ser aprovada per la Junta de Portaveus

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dilluns, 08 Maig 2017 16:27

Ple d'abril

El Grup Municipal ERC-MES va presentar un seguit d'acords en relació al dret a vaga dels estudiants que van ser aprovats a la Junta de Portaveus. La Declaració Institucional demanava que el consistori doni suport al dret a vaga de l'alumnat de Mataró de segon cicle d'ESO, batxillerat, Formació Professional, Graus i postgraus universitaris. També que el consistori insti als centres a elaborar reglaments per a l'ús efectiu d'aquest dret o a suspendre les activitats quan no hi hagi un 30% dels alumnes a classe. Segons va comentar Francesc Teixidó, regidor d'ERC, la Declaració també contempla que els estudiants han d'avisar 48 hores abans de la vaga si volen adherir-s'hi.

ERC argumenta que els estudiants de vegades no han pogut exercir el dret a manifestar-se a causa de la prohibició de la direcció d'instituts o per la falta d'un reglament o normativa per aquest dret.