230 escolars amb actitud emprenedora

Els alumnes de cinc escoles presenten les 13 cooperatives del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola”

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 23 Març 2017 12:08

Ciutat 2017, angela bransuelaUn grup de 230 alumnes de les escoles Àngela Bransuela, Josep Manuel Peramàs, La Llàntia, Camí del Mig i Maristes Valldemia van participar el passat dia 17 en la trobada local del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME).
En l’acte es van presentar els prototips de les 13 cooperatives creades pels grups d’alumnes. L’acte es va fer al Cafè de Mar com a espai emblemàtic del cooperativisme mataroní.

El projecte CUEME fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat.

Durant el projecte l’alumnat segueix tot el procés de constitució d’una cooperativa, busquen un nom i dissenyen un logo. Després fan un estudi de mercat, propostes de prototips i finalment escullen els productes a vendre, el preu i fan una campanya de marxandatge, així com busquen el finançament. Finalment posen a la venda els productes al Mercat Local de les Cooperatives Escolars que se celebrarà el dia 9 de juny, a la tarda, a la Fira de Mataró. Quan acaben el projecte, un % dels guanys els destinen a una ONG local. El projecte s’acabarà amb un acte final el 16 de juny al TecnoCampus.

Ciutat 2017, angela bransuela 2 El Bransuela, el pioner
Aquest projecte es va iniciar el curs 2011-2012 a l’escola Àngela Bransuela i, actualment, a més d’aquesta escola hi participen les escoles de Josep Manuel Peramàs (2012-2013), La Llàntia (2013-2014), el Camí del Mig (2014-2015) i Maristes Valldemia (2016-2017). Es porta a terme en els nivells del cicle superior. Aquest curs hi participen un total de 320 alumnes que han constituït 13 cooperatives.