La PEM reclama la segona línia per a l’Angeleta Ferrer

La plataforma educativa se suma a demandes de partits polítics i organitzacions com la FaPaC per baixar la ràtio de P3 fins als 20 alumnes i la construcció d’un nou institut

  • Redacció
  • Dimarts, 07 Febrer 2017 14:01

Ciutat 2014/2015, Nova Angeleta Ferrer

La Plataforma en Defensa de l’Educació de Mataró tampoc veu amb bons ulls el document per a la planificació escolar pel curs 2017-2018. En un comunicat enviat als mitjans, la PEM demana que “s’iniciï una nova manera de gestionar l’educació al territori” i per això se suma a demandes ja expressades per altres col·lectius, partits polítics i organitzacions.

La segona línia per a l’escola Angeleta Ferrer és un dels primers punts que reclama la plataforma, justificant-se en “la poca oferta pública que hi ha al centre de la ciutat”. Però la PEM també ha volgut deixar clar que donen suport al desig de reduir les ràtios de P3 progressivament fins a arribar als 20 alumnes, com inicialment van ser dissenyats aquests grups pel Departament d’Ensenyament.

Un nou institut

La planificació escolar afecta especialment la distribució dels alumnes de secundària enguany, com a conseqüència de l’augment d’alumnat i per això no és d’estranyar que la PEM vulgui que Mataró tingui un nou centre de secundària, al mateix temps que veuen amb bons ulls la creació d’instituts-escola. Una fórmula, però, que consideren que “ha d’anar lligada a reconèixer la innovació que ja és present en moltes escoltes i a potenciar els projectes educatius diversos i singulars”.

Per últim, la PEM també reclama que “la comunitat educativa tingui presència i vot en les Meses de Planificació juntament amb el Govern Municipal i l’administració educativa”.