El Ple aprova la planificació escolar dels pròxims cinc anys

Ampli suport al document de criteris de planificació i de proposta pel mapa escolar de Mataró 2017-2022

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 06 Febrer 2017 18:39

Ple de febrer

A un mes vista de les jornades de portes obertes de les escoles de la ciutat, i a dos mesos de les matriculacions, la manca d’acord dels darrers mesos arran de la renovació del mapa escolar a Mataró sembla que comença a resoldre’s amb l’aprovació del document de proposta presentat per Miquel Àngel Vadell (PSC-CP), regidor delegat d’Educació i Treball. D’entre els punts exposats, es proposa aconseguir el mateix tracte entre escoles públiques i concertades, substituir l’edifici del Germanes Bartomeu, crear un nou Institut de Secundària i ampliar les places per a l’educació Postobligatòria, entre altres mesures. La proposta va rebre una majoria de vots a favor.

Vadell va explicar que amb el document esperava tenir el màxim suport polític davant la Generalitat, que és qui té competències en termes escolars. També té la voluntat de renovar, innovar i donar impuls a les escoles que, per diversos motius “corren el risc de desaparèixer si no actuem”. A més, va destacar la voluntat de trobar solucions de consens i que com a ciutat “mereixem una planificació en l’àmbit escolar i no improvisar a un més vista”.

VOLEMataró: “La Generalitat ens ha abandonat”

El PP va votar a favor de la proposta però José Manuel López (PP) va criticar que es coneixia amb antelació que aquest any necessitaríem un nombre determinat de places d’ESO i que hi ha hagut “una clara manca de previsió”. També va votar a favor la Portaveu de PxC destacant que el document és “valent i realista” i les regidores de VOLEMataró, les quals van acusar el govern de la Generalitat d’haver-nos “abandonat” davant la qüestió educativa.  

Un vot en contra i dues abstencions

L’única formació que va votar en contra de la proposta va ser ICV-EUiA perquè, segons va explicar Esteve Martínez, estan d’acord amb el model d’institut-escola que volen a la ciutat però discrepen “del com i del quan: no pel curs 17-18”. A més, tampoc comparteixen la decisió de tancar entre 3 i 5 línies de P3, una altra de les mesures. Per la seva banda, Carme Polvillo de la CUP va denunciar que “el format d'escola institut ha d'anar acompanyat de projectes innovadors i no ser una continuació de primària com està sent plantejat ara”, decantant-se cap a l’abstenció.