Menys alumnes per classe per assegurar l'èxit educatiu

La FaPaC anuncia que la ràtio actual dificulta al professorat aplicar línies pedagògiques innovadores

  • Marta Gómez
  • Dimarts, 25 Octubre 2016 10:08

Escola camí del mig

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes a Catalunya (FaPaC) ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació denunciant la situació, que asseguren, que viuen les AMPA del Maresme i el Vallès Oriental. La protesta arriba després que aquestes AMPA celebressin, el passat dissabte dia 15 d'octubre, la primera Assemblea Territorial de la FaPaC a Mollet del Vallès.

La reivindicació, una vegada més, és el nombre total d'alumnes que ha de tenir un professor dins d'una mateixa aula. En aquests moments aquesta xifra s'enfila fins a un total de 27 alumnes per classe, fet que, asseguren, dificulta l'ensenyament: "difícilment el professorat podrà aplicar línies pedagògiques innovadores a les escoles".

Reduir les ràtios

És per aquest motiu que, la proposta que fan les AMPES, és reduir aquesta ràtio d'alumnes a un màxim de 20 per classe com a "mesura efectiva per garantir la qualitat en l'educació i una correcta atenció de l'alumnat", asseguren.

Pla d'actuacions concret

Per seguir amb la defensa de l'educació, des de les AMPA s'ha creat un Pla d'actuacions amb les mesures que pretenen tirar endavant. Entre aquestes, hi ha la insistència en la denúncia per l'existència de barracons a les escoles, la gratuïtat dels serveis de menjadors escolars, la reclamació de més recursos per a atendre l'alumnat amb necessitats especials o demanar més participació familiar en la interlocució del Departament d'Ensenyament i els centres escolars.

Nova junta territorial

Durant l'Assemblea Territorial també es va crear la nova junta Maresme-Vallès Oriental, encapçalada per Mario Parra de l'escola Soler de Vilardell de Sant Celoni. La representació mataronina és en mans de Joana d'Arc Bermúdez de l'AMPA Montserrat Solà.