Dos barracons per a l’inici de curs amb més alumnes de secundària dels últims anys

La ciutat obre quatre grups d'ESO a l’espera que Serveis Territorials defineixi l’estratègia per gestionar l’increment d’estudiants dels pròxims cursos

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 06 Setembre 2016 12:06

Inici de curs

Mataró començarà el curs 2016-2017 amb dos barracons en instituts de secundària deu anys després per donar cabuda a l’augment d’alumnes que ha obligat a crear quatre nous grups d’ESO. La ciutat també iniciarà el nou curs escolar amb un grup menys de P3, que s’ha tancat per la reducció d’alumnes com a causa de la baixa natalitat dels últims anys.

Feia temps que es preveia, però les solucions definitives no han arribat. Mataró crea quatre grups nous de secundària per als 1443 alumnes matriculats per a aquest nou curs 2016-2017, però ni s’instal·laran en instituts-escola ni en un nou institut, com reclamava l’Ajuntament a Serveis Territorials.

En total són 50 grups de secundària, 24 dels quals s’impartiran en instituts públics, que són els que assumiran l’augment d’alumnat. El Puig i Cadafalch i Laia L’Arquera consoliden la seva oferta amb l’ampliació d’un grup, mentre que als centres Thos i Codina i Alexandre Satorras s’hi han ubicat mòduls provisionals.

"Solució provisional"

“No volem que sigui una solució definitiva”, explica el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, que lamenta que malgrat que feia temps que es tenien les previsions de creixement d’alumnes, Serveis Territorials no va planificar una alternativa eficaç, com l’edificació d’un nou institut a la ronda Rafael Estrany.

Durant tot l’any, Vadell i l’equip de la Direcció d’Ensenyament han mantingut reunions amb Serveis Territorials, de qui esperen una proposta de planificació escolar per als pròxims cursos, durant aquest mes de setembre. Segons sembla, l’opció dels instituts-escola pren cada vegada més força, i més encara “quan la mateixa consellera defensa les iniciatives de Torrelló i Sant Adrià”, aclareix Vadell, que ho veu “com una opció viable, innovadora i amb bones perspectives per a la ciutat”.

I és que segons dades facilitades per la mateixa Direcció d’Ensenyament de Mataró, es calcula que en els pròxims tres anys s’hauran de crear fins a cinc grups de secundària nous, que sumats als dos que es troben en barracons, resulta que es necessiten set noves aules que cal crear.

Menys alumnes de P3

Davant l’augment d’alumnes de secundària, segueixen a la baixa els nombres a P3. Tal com ja es va anunciar i després de llargues negociacions amb Serveis Territorials, la ciutat perd un dels tres grups de P3 previstos, que es tanca a l’Escola Cirera. En total hi ha 1289 alumnes matriculats, 81 menys que l’any passat, una tendència que es preveu seguirà a la baixa en els cursos vinents.