Malestar per la pèrdua d’una línia de P3 a l’escola Cirera

La Plataforma en defensa de l’Educació de Mataró i l’AMPA del centre consideren que “és un error”

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 23 Maig 2016 12:15

Escola de Cirera

L’escola Cirera perdrà, finalment, una línia de P3, una previsió que s’ha confirmat un cop finalitzada la preinscripció escolar. Les llistes definitives han generat malestar entre la comunitat educativa i, especialment, a l’AMPA de l’escola Cirera i la Plataforma en defensa de l’Educació de Mataró, que consideren que la decisió de Serveis Territorials de tancar una línia és “un error”.

La Plataforma en defensa de l’Educació de Mataró valora positivament “la sensibilitat de l’administració envers les protestes que ha protagonitzat la ciutadania en els últims mesos” i que han permès reduir el nombre de línies de P3 que es volien suprimir. Però tot i així, consideren que és un error tancar-ne una, encara que sigui l’única en tota la ciutat, ja que veuen més convenient “baixar el nombre d'alumnes per aula fins als 20, per atendre millor l'alumnat i millorar la qualitat educativa”.

L’anunci del tancament era esperat, tenint en compte que Serveis Territorials ja havia assenyalat l’escola Cirera, entre altres, com a una de les que podien perdre línies de P3 al final de la preinscripció. Una decisió que la PEM denuncia perquè “pot haver condicionat la no elecció del centre per part d'algunes famílies.

“Abandonats”

Les que sí que afronten el problema i se senten “abandonades” per l’administració, són les famílies de l’escola Cirera, que lamenten que s’hagin invertit recursos per a construir noves escoles, mentre es deterioraven les instal·lacions de centres com el seu.

Tot i així, afirmen que, en relació a altres barris, a Cirera-Molins són “afortunats perquè és una zona amb 4 escoles públiques amb projectes educatius diferents que ofereixen a les famílies un ventall de possibilitats diferents”.

És per això que ambdues plataformes han fet arribar el seu malestar a la direcció de Serveis Territorials, amb l’esperança que l’administració canviï de postura i finalment no tanqui cap línia de P3.