Trobada massiva d'exalumnes salesians

Les generacions que havien deixat l'escola fa 50 i 65 anys es retroben en una jornada amb missa, parlaments i vista a les instal·lacions

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 11 Març 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, antics alumnes salesians

El passat diumenge 6 de març es va fer al Col·legi de Sant Antoni de Pàdua la Festa dels Antics Alumnes dels Salesians. L'especificació d'aquest any va ser la trobada de la promoció dels que havien deixat les aules feia 50 anys i els que les havien deixades feia 65 anys, la promoció de Comerç (1947-1951). De la segona en van ser pocs, però de la primera, la de 50, va ser molt concorreguda.

Alguns dels antics alumnes van descobrir els canvis que ha patit l'escola. La promoció de 65 anys enrere, per exemple,  no coneixien la transformació de la Capella gòtica; desapareguda i esdevinguda aula o sala d’actes, com el teatre, el 1963.

El bisbe Godayol, també exalumne va oficiar la missa, al final de la qual es va passar com és tradició pel monument de don Boni i es van fer les fotos de família dels antics alumnes.
A la sala d'actes es va fer homenatge a dues persones que han dedicat la seva vida a l’obra salesiana: Josep Nonell i Maria Antònia Rodríguez, la qual va poder mostrar un treball de gran artesania en refer la senyera dels antics alumnes.

Jaume Patuel, antic alumne i antic professor del col·legi i de la 65 promoció, va adreçar unes breus paraules, reafirmant la vigència i validesa del Sistema Preventiu de don Bosco arreu on el centre sigui el jove.