Ensenyament respon a la FaPaC en defensa de l’acord per la gestió dels menjadors escolars

La FaPaC denuncia que el servei de menjador recaigui en les grans empreses

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 21 Desembre 2015 13:48

Maresme 2013, beques menjadors escolars

El Departament d’Ensenyament  ha respost a la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) davant la denúncia que aquests últims van presentar en contra de l’Acord Marc de serveis de menjador que asseguren que afecta uns 200 centres del Maresme i el Vallès Oriental. Ensenyament replica que l’acord s’ha tancat per homologar les empreses que poden oferir servei de menjador a les escoles però no adjudica el servei de menjador, sinó que només en garanteix criteris des del punt de vista sanitari, organitzatiu i educatiu. Per aquest motiu, des del Departament es considera que tot tipus d’empreses poden participar en un procés d’adjudicació que no el determinarà l’administració.

Ensenyament considera que el procediment és transparent i té totes les garanties de contractació pública. Un comitè amb membres de la comunitat educativa i experts en nutrició valoraran les propostes presentades pel que fa als àmbits nutricionals, pedagògics i organitzatius. El Departament recorda que la FaPaC i altres agents de la comunitat educativa formaran part del Comitè d’Experts i que han estat al corrent i degudament informats pel procediment que vol donar les garanties jurídiques de tots els centres docents, per tal de facilitar-los la gestió del servei de menjador escolar.

Denúncia de la FaPaC

La FaPaC denunciava que el nou sistema de licitació pública que es posa en marxa al Maresme i Vallès Oriental i que afecta uns 200 centres educatius afavorirà la concentració i adjudicació del servei de menjador en mans de les grans empreses del sector de l’alimentació i atempta contra la capacitat que tenen les AMPA per continuar duent a terme la gestió del servei. Per aquest motiu, i després que una seixantena d’AMPA haguessin mostrat la seva indignació, la FaPaC va decidir impugnar l’acord i denunciar-lo davant de totes les instàncies possibles fins que el Departament d’Ensenyament el paralitzi i el derogui, cosa que de moment no ha succeït.