El TecnoCampus arrenca formalment el curs dels 3.000 estudiants

La internacionalització docent i estudiantil, principal repte dels propers anys

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 22 Octubre 2015 10:50

Ciutat 2014/2015, TECNOCAMPUS

El curs universitari 2015/2016 del TecnoCampus Mataró-Maresme va quedar inaugurat dimecres de manera oficial amb un acte en el qual l’economista Miquel Puig va ser l’encarregat de pronunciar la lliçó inaugural. Puig va remarcar que cal un major esforç públic i privat en recerca i transferència de coneixement. “Malgrat això, estem en el bon camí perquè tenim les coses clares; el TecnoCampus n’és un exemple”, va apuntar.
El conferenciant teoritzà que sense aquestes apostes serà difícil incrementar la productivitat, que ha situat com la clau de volta per al manteniment d’elements fonamentals de l’estat del benestar com el sistema públic de pensions.

Objectiu complert

Durant l’acte d’inici de curs es va projectar un resum audiovisual del curs passat. El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va insistir en les bones xifres, tant d’ocupació dels espais empresarials com d’alumnes matriculats en els centres universitaris del parc, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. Teodoro va afegir que el curs actual, amb prop de 3.000 estudiants matriculats en els 11 graus i quatre dobles titulacions de grau que s’imparteixen, representen l’assoliment d’objectius. El director general assegura que la internacionalització en tots els àmbits, docent i estudiantil, és un dels principals reptes dels pròxims anys.

L’aposta pel ‘Districte TecnoCampus’
El Districte Tecnocampus és l’evolució de l’aposta pel Parc Tecnològic que ara representa el punt actual de l’ordre del dia. El president del TecnoCampus, Miquel Rey, va assegurar que el “Districte TecnoCampus” és el projecte de futur que permetrà augmentar la connexió entre el parc i el teixit productiu del seu entorn. Finalment, l’alcalde, David Bote, va indicar al respecte que el TecnoCampus va ser l’aposta de la ciutat en un moment de retrocés dels sectors tradicionals com el tèxtil. “L’esperit de col·laboració entre administracions i l’esforç col·lectiu va fer possible el TecnoCampus, que ara ha de servir per ratificar l’aposta per nous sectors productius”.