El TecnoCampus recupera la Universitat d’Estiu

Cursos, conferències i activitats lúdiques per “apropar la universitat”

  • Redacció
  • Dimecres, 05 Juny 2013 14:22

Universitat d'estiu

El TecnoCampus organitza a partir del 25 de juny la Universitat d’Estiu, amb l’objectiu “d’acostar la universitat a la ciutat”. La iniciativa vol recuperar la universitat d’estiu que a finals dels anys 90 va impulsar l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, avui integrada en el TecnoCampus. Aquella universitat d’estiu, embrió de l’actual, es va celebrar el juliol de l’any 1997, i es va dedicar a la informàtica i les noves tecnologies, llavors autèntiques novetats.

Amb aquell esperit en ment, la Universitat d’Estiu del TCM oferirà diverses activitats adreçades a estudiants, professionals i públic en general. Hi haurà jornades, conferències i taules rodones al voltant de tres grans temàtiques: la salut i el dopatge; els negocis marítims i el vehicle elèctric.

Robòtica i anglès

Per als més joves, de 12 a 17 anys, a més, s’apostarà per l’anglès i la robòtica amb  el campus d’estiu del club de la tecnologia Xnergic, amb cursos de robòtica i de programació de videojocs; i el Young Entrepreneurs Summer Campus, centrat en l’emprenedoria i l’expressió creativa en anglès. A més, adreçats a universitaris d’altres països, s’han programat cursos de temàtiques vinculades als estudis de Grau del Tecnocampus.

Cursos i conferències

Així mateix, la Universitat d’Estiu proposa un total de 30 cursos i tallers adreçats a diferents col·lectius en les àrees de màrqueting, salut, activitats físiques esportives, mitjans audiovisuals, tecnologia i eines informàtiques, i habilitats i eines personals. Aquestes propostes han estat dissenyades pels tres centres universitaris integrats. Entre les propostes, destaca un taller de salut 2.0, un taller de xarxes socials per a la recerca de feina, un curs de Unity 3D organitzat per Dolores Entertainment i un curs de tècniques teatrals per parlar en públic, amb Joan Pera i Roger Pera com a professors.
En l’àmbit nàutic, la programació contempla un curs per obtenir el títol de Patró d’embarcacions d’Esbarjo, cursets de vela i caiac, i tastets i batejos de mar, a més de passejos amb vaixell per practicar submarinisme o contemplar els estels. Moltes d’aquestes activitats es poden realitzar a partir del 7 anys.

Universitat estiu

Finalment, com a activitat lúdica, cal destacar l’organització d’un nou acte previ a la Festa Major de Les Santes, el dia 19 de juliol, amb una festa organitzada per l’associació d’estudiants: la UniSantes.