L’Assemblea Groga del Maresme se suma a la vaga general d’educació

Alerten “del perill d’una educació pública retallada i emmarcada en un sistema educatiu estatal retrògrad i reaccionari”

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 08 Maig 2013 10:31

Manifestació retallades educació3

L’Assemblea Groga ha confirmat en un comunicat que se sumaran a la vaga general d’educació com a conseqüència de les mobilitzacions fetes durant la Setmana de la Lluita del 22 al 28 d’abril. La comunitat s’unirà d’aquesta manera a les protestes contra les retallades i s’oposarà a la LOMCE i a les “contra-reformes que planteja el Ministeri”.

A mesura que avancen els dies són més els col·lectius arreu de Catalunya que s’afegeixen a la vaga general d’educació convocada per aquest 9 de maig.

Un d’aquests col·lectius és l’Assemblea Groga del Maresme, que integra el MEM, pares i mares, estudiants i representants dels treballadors i treballadores de l’educació de la nostra comarca i que s’ha sumat decididament a la mobilització.


La reivindicació proposada per l’Assemblea Groga en un comunicat de premsa compta amb tres eixos: protesta per les polítiques d’austeritat, per la LOMCE i per la disminució dels recursos destinats a l’educació pública. En aquest darrer cas, denuncien que “la despesa d’educació a Catalunya hagi disminuït del 18,2 per cent del pressupost de la Generalitat el 2003 al 13,7 per cent el 2012.


“Retrògad i reaccionari”
Així mateix, des de l’Assemblea Groga del Maresme alerten “del perill d’una educació pública retallada i emmarcada en un sistema educatiu estatal profundament retrògrad i reaccionari, ja que la LOMCE suposa un salt enrere que ens transporta a temps pre-democràtics”. Així mateix, consideren que la LOMCE relega el català i que, a més a més, “no respon a un diagnòstic real de l’educació”.