L’IMPEM impulsa una xarxa “d’àngels inversors” per evitar que el capital marxi de la ciutat

Es crearà una escola per formar els empresaris en aquest tipus d’inversions

L’ajuntament, mitjançant l’IMPEM, ha decidit donar impuls a un nou grup d’inversors per tal de potenciar negocis a la ciutat tot evitant que el capital marxi fora de Mataró. Aquest objectiu s’intentarà assolir mitjançant els “business angels” (Angels Inversors), una experiència que es va inicar amb èxit fa uns anys als Estats Units.

L’objectiu final és que les empreses mataronines, principalment del sector terciari, puguin innovar i créixer. L’Institut Municipal de Promoció Econòmica va reunir a quinze empresaris-inversors locals per explicar-los les noves oportunitats de negoci que la ciutat els ofereix amb la presència d’un representant de “BCN Business angels”.A Mataró l’objectiu és crear una xarxa local d’Àngels Inversors per mobilitzar l’estalvi local, individual o col·lectiu i per això es crearà una Escola de Business angels.

Què són Àngels Inversors?
Els Àngels Inversors són persones que inverteixen el seu capital en empreses i comparteixen experiències professionals mitjançant treball o assessorament. Aquesta activitat es pot fer de forma individual o formant part d’un grup d’inversors, com el que es vol fer a Mataró. Les motivacions per actuar així són fonamentalment econòmiques ja que, com a inversors, esperen obtenir rèdits dels diners aportats. Si l’evolució del negoci és favorable, veuen amplament compensats els riscos assumits i el temps invertit. Tanmateix, aspectes com la responsabilitat social, el compromís amb la comunitat a la qual pertanyen i la satisfacció de saber-se involucrats en un projecte en marxa també són altres motivacions.