Un consell assessor de l’IMPEM ajudarà a les petites i mitjanes empreses

L’orientació i recerca de capital per les pimes i els ‘dijous de l’emprenedor’ a l’espai e-dit serviran per incrementar el volum empresarial local

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica ha presentat aquesta setmana el nou programa de serveis destinats a les petites i mitjanes empreses i als emprenedors de Mataró i la resta de la comarca. Aquest pla s’ha creat amb l’intenció d’incrementar i consolidar el volum empresarial de Mataró. D’entre totes les noves mesures, cal destacar el servei d’orientació estratègica i el seu consell assessor, el finançament i recerca de capital per a les petites i mitjanes empreses, i els anomenats “dijous de l’emprenedor”.

L’orientació estratègica a les pimes es farà mitjançant un consell assessor format per una trentena de professionals que desinteressadament oferiran el seu coneixement i experiència. Tot i que el servei que oferirà l’IMPEM es similar a les consultories, durant la presentació, la seva president Alicia Romero va voler deixar clar que en cap moment interferiran en la tasca d’aquestes: “Ells faran una feina molt més intensa i nosaltres només en donarem una orientació per aquelles empreses que no tenen prou recursos per contractar els serveis”.

Recerca de finançament
A banda del projecte anterior, les pimes també es beneficiaran d’un nou sistema de recerca de capital que posarà en contacte a empresaris i ciutadans de Mataró amb capacitat d’invertir en projectes empresarials locals en disposició de créixer amb els responsables d’aquests.

D’altra banda, els emprenedors també tindran una sèrie d’ajudes com els dijous de l’emprenedor que es desenvoluparan a l’espai e-dit, una zona condicionada tecnològicament per fer-hi reunions i tallers de formatius.