Baron vol que el TecnoCampus canviï el teixit econòmic de la ciutat

L'alcalde va presentar ahir a Barcelona el projecte del TecnoCampusMataró

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, creu que un dels principals objectius del TecnoCampusMataró (TCM) ha de ser canviar el teixit econòmic de la ciutat dotant-lo de coneixement, sense abandonar la base industrial del municipi. Baron va presentar ahir a Barcelona el projecte del TCM, el nou espai físic comú per a universitats, emprenedors i empreses projectat per Oriol Bohigas al sector d'El Rengle i que es preveu que estigui construït a principis del 2010.

L'alcalde va explicar que la ciutat “és i vol seguir sent industrial, però cada vegada ens configurem més com a una ciutat de serveis i una ciutat que vol posar a treballar tots els seus actius patrimonials, culturals, comercials o turístics. Volem impregnar tot això de coneixement –va afegir Baron- perquè creiem que aquest és el factor diferencial que fa que la nostra economia pugui tenir èxit”.

Transformar l'economia local
L'aposta de Baron és transformar l'economia mataronina aprofitant el coneixement generat per la Universitat Politècnica de Catalunya i l'emergent teixit empresarial de la zona, que s'anirà incrementant amb la construcció del TCM, que inclou un viver per a noves empreses. L’alcalde va assegurar que “els ciutadans de Mataró s'han caracteritzat, històricament, per ser gent innovadora, i han innovat contínuament en els processos productius i de comercialització”. Baron creu que el TCM potenciarà aquest caire innovador i convertirà Mataró en punt de referència tecnològic i empresarial arreu de Catalunya. “Mataró té totes les característiques per convertir-se en la porta nord de l'àrea metropolitana: al costat del mar, ben comunicada per tren, carretera i properament amb TGV, i propera als aeroports de Barcelona i Girona”, va afegir. L'alcalde va aclarir, però, que el TCM no competirà amb el 22@ de Barcelona, “perquè és impossible i seríem tontos si ho féssim. Barcelona no és una amenaça, sinó una oportunitat, i estant a 30 quilòmetres tenim la sort de poder aprofitar tots els seus avantatge”.