TecnoCampus i EUPMt col·laboren en un dels eixos del futur parc tecnològic

Un conveni permetrà a les dues entitats detectar i desenvolupar les necessitats d’innovació al territori

TecnoCampusMataró i l’Escola Universitària Politècnica del Maresme han signat un conveni per a col·laborar en un nou pla de recerca, desenvolupament i innovació a Mataró i Maresme. La finalitat d’aquesta relació serà detectar i desenvolupar les necessitats d’innovació del territori per tal de crear nous productes, serveis i empreses que donin un nou impuls a l’economia mataronina. Aquest pla de R+D+I és un dels eixos principals del futur parc tecnològic de Mataró.

El principal avantatge del conveni és que estableix que ambdues entitats comparteixin els seus coneixements, juntament amb les aportacions de les experiències de les empreses. La transferència dels coneixements obtinguts entre elles permetran respondre a diversos objectius. En primer lloc, la universitat podrà orientar la recerca i la informació a les necessitats reals del territori. Les empreses, per la seva banda, podran aprofitar tant la innovació com la formació per desenvolupar nous productes i serveis d’alt valor afegit per a la ciutat. Finalment, l’alumne resultarà beneficiat al obtenir eines per ser un emprenedor capaç de crear una nova empresa al territori o potenciar-ne d’altres existeixents.

Així, la principal aportació del TecnoCampusMataró consistirà en desenvolupar un estudi territorial per tal d’identificar els processos, les pràctiques i els coneixements que s’imparteixen a la ciutat per saber quins són els sectors professionals que tenen més potencial d’innovació en el territori. Per la seva banda, l’EUPMt aportarà contactes per desenvolupar el nou Pla de Recerca.