El Maresme, la sisena economia de Catalunya

I la quarta comarca en acceleració de creixement

El Maresme es va situar en el passat 2005 entre les sis comarques més fortes econòmicament de Catalunya segons l’Anuari Econòmic Comarcal 2005, de la Caixa Catalunya. Les claus d’aquest creixement es troben en l’estancament en els números negatius de la indústria, el manteniment del creixement en la construcció i l’acceleració del sector serveis. L’Anuari subratlla la fortalesa dels subsectors de l’hosteleria, el comerç minorista, les activitats immobiliàries i els serveis empresarials.

“Heterogènies dinàmiques” d’aquestes branques del sector terciari, les que tenen un pes específic més important a la comarca, expliquen, segons l’informe, el creixement del Maresme, amb un increment del 2,6%, lleugerament superior al de l’any anterior. Per altra banda, l’escàs creixement del sector primari –0,41%– ve donat en part pels “dolents resultats tant del subsector agrícola com del forestal”. En el sector de la indústria, el producte net del sector tèxtil i confecció es va reduir un 8%, mentre que la construcció, malgrat que va créixer en més d’un 5%, se situà per sota dels registres del 2003.

“El Maresme, malgrat els problemes i incerteses en el sector tèxtil, està demostrant vitalitat en els altres àmbits com en els sectors de l’hosteleria, el comerç i la immobiliària”, va argumentar Roser Moré, presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM).