Un taller ocupacional introdueix totes les treballadores en el món laboral

“Serveis d’Atenció a Persones Dependents” qualifica a 25 dones com treballadores familiars, auxiliars de gerontologia i auxiliars de la llar

El taller d’ocupació “Serveis d’Atenció a Persones Dependents” va acabar el passat divendres 16 de setembre amb el lliurament de diplomes acreditatius a les dones que hi han participat. El taller ha acabat amb molts bons resultats, el 100% de les alumnes ja s’han incorporat al món laboral en l’ocupació en la qual s’han estat preparant: l’atenció a les persones. En l’acte de cloenda hi van participar la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica Alícia Romero i el regidor de Benestar Social, Oriol Batista.

En el taller de “Serveis d’Atenció a Persones Dependents” hi han participat 24 dones majors de 25 anys que han adquirit coneixements per poder ocupar feines de treballadores familiars, auxiliars de gerontologia i auxiliars de la llar. Per fer-ho han practicat actuacions com ajuda en la higiene personal, mobilitzacions i canvis posturals, petites cures, control del servei de teleassistència, acompanyaments en gestions administratives i mèdiques... En total, més de 700 hores de formació teòrico-pràctiques i més de 600 hores de treball pràctic en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat.

El curs ha estat finançat pel Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’IMPEM. En el mateix edifici de l’IMPEM es pot veure una exposició gràfica sobre el desenvolupament d’aquest taller ocupacional.