CETEMSA crea un centre tecnològic a Nicaragua

L’objectiu del projecte és ajudar a la millora de l’activitat empresarial i tecnològica del país centre-americà.

La fundació privada CETEMSA nascuda a Mataró l’any 1991 per donar suport tecnològic, oferint serveis d’assessorament, formació i recursos tècnics a les empreses tèxtils invertirà 290.000 euros en un parc tecnològic a Nicaragua que permetrà la millora de l’activitat empresarial del país i la seva competitivitat.

El projecte ja acabat la seva primera fase d’assessorament amb l’organització de seminaris i la transferència de tecnològics, aquesta primera fase ha costat a CETEMSA 160.000. Ara l’empresa entrarà en la seva segona fase on es portarà a cap la construcció d’un centre tecnològic pilot a Managua que costarà 130.000 euros. Tot el cost del projecte va a càrrec de CETEMSA amb la cooperació del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA) i l’Agència catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya .

Aquest nou centre pilot estarà especialitzat en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), i oferirà diversos serveis a les empreses locals com de: formació, de consulta, accés a internet serveis tècnics, etc. El centre a més serà agafat pel Govern de Nicaragua com a model per la futura xarxa de centres tecnològics que vol crear per tot el país. El passat més d’abril els representants de l’empresa mataronina van visitar Nicaragua i van signar diversos acords amb les entitats locals, entre elles el Consejo Nicaraguense de Ciencia i tecnologia (CONICYT) i el Instituto Nicaraguense de Desarrollo Empreseial (INDE). A més la delegació de CETEMSA també va visitar El Salvador per establir relacions de cara a futurs acords del mateix tipus.