El Consell Comarcal celebra la segona jornada ‘Per sortir-ne guanyant!’

Els actes s’emmarquen en un programa de sensibilització sobre la conciliació de la vida laboral i personal a les empreses.

El passat 9 de març es va celebrar la segona edició de la jornada ‘Per sortir-ne guanyant!’ que dóna el tret de sortida al programa de sensibilització, impulsat pel Consell Comarcal del Maresme, amb l’objectiu d’avançar en la conciliació de la vida laboral i personal a les empreses de la comarca. Aquesta és una iniciativa promoguda dins el Pacte Territorial per l'Ocupació del Maresme amb la finalitat de promoure nous models de relació laboral que siguin beneficiosos tant per a les empreses com per als seus treballadors i treballadores.

Durant la jornada es va abordar la qüestió de la conciliació des de diferents àmbits, com ara, les administracions, les empreses, els sindicats i la societat. També es va presentar l’experiència pilot que enguany es vol dur a terme en dues empreses i dues entitats sense ànim de lucre de la comarca. Aquesta prova pilot consistirà en la introducció, en aquestes empreses i entitats, de mesures de conciliació pactades entre l’empresa i els treballadors. El procés estarà tutelat per tècnics designats pel Consell Comarcal, que faran un seguiment minusciós de l’experiència i avaluaran els resultats assolits.

Empresa responsable social
La jornada, que es va celebrar a les instal·lacions de l’Escola Universitària del Maresme, va finalitzar amb el lliurament del 2n Premi a l'Empresa del Maresme socialment responsable en termes de conciliació. El jurat responsable de seleccionar l'empresa està constituït per representants dels sindicats, representats de la patronal i un representant del Pacte Territorial per l'ocupació del Maresme.