Els cinemes, sales de concert i els teatres privats acusen al Govern "d'incoherència"

Destaquen que cap dels 140 brots actius a Catalunya té el seu origen en un acte cultural i demanen al govern que "rectifiqui immediatament"

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 20 Juliol 2020 16:32

Butaques cinema

Els cinemes, els teatres i les sales de concert privats han reclamat espais culturals oberts i han remarcat que cap dels 140 brots actius a Catalunya té el seu origen en un acte cultural. En un comunicat del sector privat cultural del president del Gremi d'Exhibidors de Catalunya, Camilo Tarrazón; la gerent de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya, Carmen Zapata, i la presidenta d'ADETCA, Isabel Vidal, es demana al Govern que "rectifiqui immediatament" el tancament d'espais i activitats culturals i se l'acusa "de desbordament, descontrol, incoherència i incapacitat" per rectificar "una norma equivocada". Han alertat que en cas que es "bunqueritzi la decisió", es fa "absolutament necessària la dimissió dels responsables".

Destaquen que cap dels 140 brots actius a Catalunya té el seu origen en un acte cultural i demanen al govern que "rectifiqui immediatament" el tancament d'espais i activitats culturals i se l'acusa "de desbordament, descontrol, incoherència i incapacitat"

El manifest recorda que han complert totes les normes dels protocols acordats amb el Procicat i disposen de control d’aforaments i registres d’usuaris, tan necessaris com inexistents en moltes altres activitats. En aquest sentit, remarquen que cap dels 140 brots actius a Catalunya té el seu origen en un acte cultural. "Aquestes activitats culturals són la base de confiança pels espectadors que són corresponsables de l’èxit de les mesures gràcies a la seva actitud cívica, però també són la base de la reconstrucció de la certesa per a una inversió futura que permeti assolir l’obertura al 100%".

Segons el text, "el premi" a aquesta actuació responsable avalada pels resultats va ser la decisió, primer a Lleida i després a Barcelona i àrea metropolitana, d’aplicar "una resolució de manual d'instruccions d’etapes superades i insegures, on es comença a entreveure el nivell de desgavell per part dels màxims responsables encarregats de fer-nos sortir de la crisi. Esperàvem una fase 2 flexible, però la realitat a hores d’ara és que ens han tancat la cultura".

Campanya #CulturaSegura

Han ressaltat que s'està tirant endavant la campanya CulturaSegura perquè "no és acceptable, ni cert, ni just que es projecti el missatge a la ciutadania que la cultura és una activitat contagiosa i se'ns privi de la viabilitat econòmica que podem tenir després de quatre mesos de crisi". Per contra, han afegit, hi ha "platges obertes, activitats obertes, el carrer obert, i les vacances a tocar, i l'única ocurrència és tancar els espais segurs" com els culturals que estan "en condicions de màxim control, higiene i distància, homologades pel propi Procicat".

Cultura 2014/2015, Anna Roig concert

"Com es pot tancar tot un sector d’activitat que representa gairebé un 4% del PIB directe, sense cap argument sòlid ni causa justificada? En base a quin dret, a quina llei? Qui respon dels danys causats?", s'han preguntat els signants.