Nostrum emet la primera moneda virtual d'empresa

Confia en poder captar 50 milions d'euros en una iniciativa pionera a l'Estat Espanyol

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 02 Gener 2018 11:02

Ciutat 2017, nostrumNostrum serà la primera empresa productiva de l'estat espanyol que posarà en marxa la seva pròpia moneda virtual sota el nom de 'meal' (àpat). L'emissió d'aquesta moneda permetrà a la companyia de restauració captar 50 milions d'euros fins a l'abril del 2018, recursos que serviran per ajudar a potenciar el pla d'expansió a cinc anys de 140 milions d'euros.

Nostrum vol que aquest pla d'expansió serveixi per passar de les poc més de 130 botigues actuals a unes 800 en diferents països europeus i de fora de la Unió Europea. Quirze Salomó, president executiu de Home Meal, empresa propietària de Nostrum, ha manifestat la seva confiança que amb l'inici d'aquest pla expansiu la companyia superi les pèrdues d'1,73 milions en el primer semestre i entri en beneficis el segon semestre del 2018.
L'emissió de la nova moneda 'mealToken' es farà a través d'una Oferta Inicial Token (ICO en terminologia anglesa –Initial Coin Offering), un equivalent a una oferta pública de venda d'accions però sense tenir una regulació especifica, ni tenir drets concrets ni liquiditat immediata, com sí tenen els accionistes que acudeixen a una OPA.

L'emissió s'iniciarà en el primer trimestre del 2018 entre inversors privats i internacionals del segment de la moneda virtual. La presentació de l'emissió es farà a primers del gener pròxim a la ciutat nord-americana de Les Vegas. A l'abril, els més d'un milió de persones que formen part del Club de Fans de Nostrum podran adquirir aquesta moneda per utilitzar en les cadenes de restaurants de Nostrum.

L'emissió de la nova moneda, token, és per un total de 100 milions d'euros “dels quals ara s'aixequen 50 milions d'euros” ha explicat Salomó. El president ha afegit que aquests 50 milions es destinaran en la seva integritat a “accelerar” aquest pla expansiu i a obrir nous centres arreu d'Europa, inicialment a Alemanya i França.