Baixada mínima de l'atur al novembre

20 mataronins troben feina al penúltim mes de l'any frenant la tendència a l'alça de la desocupació

  • Redacció
  • Dilluns, 11 Desembre 2017 10:59

Ciutat 2017, subvencio aturats

És una baixada mínima, però l'atur mataroní ha disminuït en 20 persones mentre l'índex pujava a nivell comarcal, nacional i estatal. Segons les dades recopilades per l'Observatori del Mercat de Treball la capital maresmenca ha aconseguit frenar la tendència a l'alça de la desocupació que s'havia dibuixat des de l'estiu i tanca el penúltim mes de l'any amb aquestes 20 persones més amb feina, el segon millor novembre dels últims nou anys. Mataró registra 9.702 persones en situació d'atur i deixa la taxa en un 15,8 per cent que segueix sent la més alta de totes les ciutats mitjanes catalanes.

A nivell estadístic, la baixada de l'atur és quasi imperceptible, d'un mínim 0,21 per cent. Compensa, això sí, amb la tendència general que ha tingut el novembre que ha suposat un increment de la desocupació del 0.21 per cent a nivell espanyol, de l'1,78 per cent a nivell català i d'un important 2,94 per cent a nivell maresmenc. A nivell de taxa, el percentatge mataroní del 15,8 per cent segueix essent només superat per l'acumulat espanyol que s'enfila fins al 16,10.

Variació interanual positiva

La variació interanual –la diferència entre el nombre d'aturats actuals amb els de fa exactament un any– segueix permetent de dibuixar una tendència positiva per l'ocupació mataronina. La variació és de -9,07 per cent i és en aquest àmbit on Mataró singularitza la rapidesa de la seva recuperació a un ritme millor que altres municipis equiparables com Manresa, Badalona o Sabadell.