Suspensió de liquidacions de plusvàlua si la finca es ven amb pèrdues

La mesura de l'Ajuntament s'aplica després de la sentència del TC que anul·la la plusvàlua quan no hi ha increment de valor de les finques

pisos pla d'en boet

L'Ajuntament no emetrà liquidacions sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, l'impost de plusvàlua municipal, en els casos en què no hi hagi increment del valor de la finca objecte de transmissió patrimonial. Després de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la plusvàlua municipal en els casos en què es vengui un immoble amb pèrdues, el govern municipal ha decidit que no caldrà acreditar-ho. Tot i això, el contribuent continua amb l'obligació de presentar a l'Ajuntament la declaració tributària si es transmet l'immoble.

Es preveu la modificació de la llei reguladora d'hisendes locals
La mesura s'aplica de manera provisional perquè es preveu modificar la llei reguladora de les hisendes locals. Els tres supòsits en els quals Mataró emetrà liquidacions de plusvàlua són: si s'ha produït un increment del valor cadastral dels terrenys en el període legal (igual o superior a 15 anys), si la persona interessada sol·licita l'emissió de la liquidació i en el supòsit que la sentència del TC no ha abastat, com la transmissió o constitució de drets reals de gaudiment.