El preu de l'habitatge a Mataró es manté estable

L'índex Precioviviendas confirma la contenció general amb l'excepció del Centre, amb un pujada del 3,47 per cent

  • Redacció
  • Dimarts, 25 Octubre 2016 16:30

Pisos

El preu de l'habitatge a Mataró s'ha mantingut estable, pràcticament sense variacions, durant el segon i tercer trimestre d'aquest 2016. És la principal conclusió que s'extreu de l'informe que ha elaborat Precio Viviendas i que radiografia l'evolució del preu per metre quadrat. Segons aquest càlcul els preus dels habitatges de Mataró pugen a un valor total de 7.050.275.998 euros.

L'evolució del preu de l'habitatge suposa la confirmació de l'alentiment del mercat immobiliari al municipi en aquest tercer trimestre. Segons aquest estudi, el districte de Mataró on el preu de l'habitatge hauria experimentat la variació més gran seria al Centre amb un 3,47% de diferència respecte del semestre anterior, mentre que a Cirera, La Llàntia i Via Europa seria el que menys canvi en el preu hauria experimentat amb una variació del -0,56%, segons dades de mercat. El preu de l'habitatge també augmenta al Pla d'en Boet pujant un 1,78 per cent i a l'Havana i el Palau, amb un repunt del 0,63 per cent. A la unitat d'estudi conformada per Rocafonda, Molins, Vista Alegre i el Camí de la Serra els preus han anat a la baixa en un 2,5 per cent.

Per carrers

D'altra banda, la pujada de preu més destacada de les principals vies del municipi s'hauria produït al carrer Jaume Recoder. Els 725 habitatges estarien valorats actualment en 132.225.487 € segons preu de mercat. Així, el preu mitjà del metre quadrat en aquest carrer hauria augmentat un 4,63% situant-se ara en 1.930 €, estant el preu màxim 3.101 € / m2. Dels deu vials que més pugen de valor, el que té un valor mitjà més alt és el carrer de Melcior de Palau amb 3.008 euros per metre quadrat. Per contra, segons l'informe, la baixada de preu més pronunciada de les vies principals del municipi s'hauria produït al carrer Doctor Turró. Així, el preu mitjà del metre quadrat en aquest carrer hauria disminuït un -4,16% situant-se ara en 1.950€.

L'informe Precio Viviendas
En l'Informe de preus de tots els habitatges al municipi de Mataró' de Precio Viviendas que analitza els preus de tots els habitatges de la capital del Maresme hi ha informació detallada del valor dels habitatges per districtes i carrers que la plataforma posa a disposició de totes aquelles persones que estiguin pensant a comprar, vendre o simplement vulguin conèixer el preu d'un habitatge.