El Consorci no haurà de pagar la part de paga que deu als treballadors de l’Hospital

El jutge dóna la raó al CSdM i argumenta que “per efectuar el pagament, l’ens no pot tenir dèficit” com és el cas del 2015

  • Redacció
  • Dilluns, 06 Juny 2016 11:04

Ciutat 2013, hospital de mataro

El Consorci Sanitari del Maresme guanya el judici i no haurà de pagar als treballadors de l’Hospital de Mataró la part de la paga de Nadal meritada que els deu des del 2012. Així ho dicta la sentència del jutge, que dóna la raó al CSdM, que va al·legar que “no podia pagar” perquè no disposava dels diners.

La sentència per la pugna entre el Consorci Sanitari del Maresme i els treballadors de l’Hospital deixa aquests últims sense el 24,04 de la paga de Nadal del 2012, la part meritada que feia anys que reclamaven i que van portar a judici el desembre del 2015 després que s’acabés el termini que el Consorci tenia per fer els pagaments. Es tracta d’uns 800.000 euros que el CSdM afirma no tenir i que tampoc podria pagar, tenint en compte la situació dels comptes del 2015, que es van tancar amb un dèficit que, per llei, l’ens no pot tenir per a fer els pagaments als treballadors.

"Manca de voluntat"

La decisió del jutge no ha estat ben rebuda pels treballadors. Des del Comitè de Treballadors, un dels grups sindicals que va interposar la denúncia, lamenten profundament, ja que, segons expliquen, el Consorci no fa efectiu el pagament “per falta de voluntat” i se senten menyspreats. En aquest sentit, els treballadors també denuncien que el pagament d’aquests diners tampoc està contemplat en “el pla de reequilibri” elaborat després de la intervenció de l’Hospital de Mataró per part de la Generalitat de Catalunya.

Des de la CATAC diuen que presentaran un recurs a la sentència, alhora que no descarten emprendre altres accions pel que fa als treballadors. Segons el sindicat "la sentència no diu que l' Hospital no pugui pagar la part de la paga extra 2012 per estar en dèficit. La sentència diu si té obligació legal o no de pagar-la i el Jutge entén que amb autonomia de gestió (que tenia quan la Generalitat acorda el retorn), el CSdM no tenia aquesta obligació. Per tant, el CSdM estava en disposició legal de poder pagar la part meritada de l’ extra de 2012 i ha estat la seva voluntat el fet de no pagar-la, restant a banda si tenia o no el poder econòmic".