El Cafè de Mar, seu d’un viver i una llançadora d’empreses d’economia social i solidària

Ambdues iniciatives volen donar visibilitat i l’oportunitat de consolidar-se a projectes d’aquest àmbit

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 24 Maig 2016 10:02

L’històric edifici del Cafè de Mar es converteix en el punt neuràlgic de l’economia social i solidària de Mataró. Aquest mateix estiu impulsarà un viver d’empreses i una llançadora, dos projectes que pretenen radiografiar la situació del sector, alhora que contribueixen a la consolidació i visibilització de les iniciatives.

El viver d’empreses, impulsat des de la Fundació Unió de Cooperadors, podrà incorporar fins a sis projectes de base col·laborativa com ara cooperatives, fundacions, associacions o societats laborals, que durant un màxim de tres anys rebran assessorament i tutoratge en gestió administrativa, màrqueting o recerca de vies de finançament en els despatxos habilitats –amb un lloguer de preu ascendent.

Al seu torn, la llançadora de projectes, en aquest cas coordinada per l’Ajuntament de Mataró i emmarcada dins el projecte Fem Econòmica Social i Solidària (FESS), acollirà una desena d’iniciatives que estiguin en fases molt embrionàries, de manera que se’ls pugui ajudar de forma gratuïta a fer possible la idea mitjançant formació amb tutories i tallers.

Enfortir la xarxa

L’objectiu principal del pla és promoure l’ocupació de qualitat i la cohesió social a la ciutat, activant una xarxa de treball entre iniciatives d’economia social i solidària (ESS) existents al territori que ajudi a enfortir-les, i creant les condicions per l’aflorament i èxit de noves experiències.

Així mateix, l’Ajuntament podrà radiografiar quina és la situació d’aquesta tipologia d’empreses per tal d’estudiar quines accions municipals es poden tirar endavant en un futur per a promoure aquest tipus d’activitat.