L'empresa propietària de Mataró Parc surt a borsa

Tomás Olivo té sis centres comercials i uns actius valorats en més de 1.000 milions d'euros

  • Redacció
  • Dilluns, 02 Maig 2016 13:21

Mataró Parc

L'empresa General de Galerías Comerciales, propietària del centre comercial Mataró Parc surt a borsa amb uns actius valorats en més de 1.000 milions d'euros. Es tracta d'una notícia d'impacte econòmic, ja que amb la sortida al mercat borsari, aquest gegant comercial propietat de Tomás Olivo es converteix en la tercera major societat d’inversió del mercat immobiliari (SOCIMI), per darrere de Merlin Properties i Hispania.

El paquet de General de Galerías Comerciales, que té cinc grans centres comercials a més del maresmenc ha escollit el Mercat Alternatiu Borsari per fer l'operació, considerat el parquet de les petites i mitjanes empreses. El patrimoni que surt a borsa és el del 100 per cent de la propietat de tots sis centres comercials. La sortida a borsa de l'empresa de Tomás Olivo es fa amb un paquet de 150 propietats, amb els sis centres comercials inclosos.

Un gegant comercial

General de Galerías Comerciales és un gegant dels centres comercials, que rep més de 70 milions de visitants a l'any en uns centres que, sumats, arriben als cinc millons de metres quadrats de superfície i els 1.400 locals comercials. Segons les dades de la pròpia empresa, la seva activitat general més de 32.000 llocs de treball sumant les feines directes i indirectes. A més del centre comercial mataroní, Olivo també és propietari de La Cañada a Marbella, Nevada a Armilla –Granada– Gran Plaza a Roquetas de Mar, Mediterráneo a Almeria i Las Dunas a Sanlúcar, província de Cadis.

Mataró Parc va ser inaugurat l'any 2000 i compta amb uns 120.000 metres quadrats,  amb una capacitat de 3100 places d'aparcament, 2100 de les quals són subterrànies. Es calcula que rep uns 20 milions de visitants cada any.