Mataró tindrà pressupostos per primer cop en quatre anys

L'abstenció d'ERC i Volem i el vot favorable del PP permetran aprovar uns comptes marcats pel deute i amb poc marge per a la inversió

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 13 abril 2016 09:34

Ple de Gener

Llum verda perquè el ple extraordinari d'avui aprovi els pressupostos per aquest 2016. El govern sociovergent de Mataró podrà aprovar-los gràcies al vot favorable del Partit Popular i l'abstenció d'Esquerra Republicana i Volem.

Els comptes no seran aprovats per àmplia majoria, però els dos vots a favor del PP i les abstencions d'ERC i Volem seran suficients per tirar endavant els números del govern de David Bote. Uns números que, a més a més, seran els primers a aprovar-se en quatre anys, després que el 2013 es prorroguessin, el 2014 s'aprovessin per Junta de Govern Local i el 2015 tornessin a prorrogar-se.

Abstenció d'ERC

Els republicans han decidit, finalment, abstenir-se en la votació sobre els pressupostos i facilitaran així l’aprovació dels pressupostos, “perquè malgrat que no estem d’acord en tot, no volem tenir una actitud de bloqueig”. Segons un comunicat, ERC valora que s'hagin incorporat “un alt percentatge de les al·legacions” i que s’incorporin propostes com un Pla de Convivència o plans estratègics de ciutat.

Ara bé, els de Francesc Teixidó deixen la porta oberta perquè comencin les negociacions pels pressupostos del 2017, que tot indica que podrien començar d'aquí a ben poques setmanes.

El PP va ratificar el seu vot favorable en una assemblea local la setmana passada, una decisió presa, en paraules del seu líder, José Manuel López, "per responsabilitat política" i amb la voluntat de "treballar conjuntament per la ciutat".

Han fet falta setmanes de negociacions perquè el govern sociovergent trobés suports per uns pressupostos marcats encara pel deute i amb moltes inversions ja fixades per a projectes en marxa. Tot i així, encara es disposarà d'un marge per a noves inversions de més d'un milió i mig d'euros.