El PP sotmetrà a la militància el suport definitiu als pressupostos

Els populars presenten una dotzena d’al·legacions als comptes

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 30 Març 2016 13:45

RdP pressupostos PP

El Partit Popular veu “bona sintonia” en les negociacions per l’aprovació definitiva dels pressupostos presentats pel govern de David Bote. El seu vot favorable, però, dependrà del que decideixi la militància, que ho sotmetrà a votació en una assemblea la setmana vinent. Els populars confien que rebran el suport necessari i justifiquen la decisió en la confluència d’objectius i en la responsabilitat de tirar la ciutat endavant.

A l’espera de tancar els últims serrells, el PP es perfila com el principal aliat per aprovar els pressupostos, els primers en quatre anys. Tot quedarà en mans, però, de la militància, que decidirà en una votació vinculant el sentit del vot dels populars al ple extraordinari dels pressupostos del pròxim 13 d’abril. El líder del PP, José Manuel López, confia que rebran el suport de la base del partit, ja que “cal legitimar l’acció municipal dels grups” i evitar “fer una oposició hostil, que és l’opció fàcil”.

Que ERC sigui l’altre grup de l’oposició predisposat a tirar endavant els comptes no fa enrere els populars, que consideren que “es tracta de tirar endavant la ciutat de forma conjunta”, segons ha expressat López, que confia que se sabran separar els temes de banderes d’aquells que impliquen vetllar per la ciutat.

Recuperar l’espai públic

Entre la dotzena d’al·legacions presentades pels populars destaquen la posada en marxa de l’Agència de Desenvolupament de Mataró 2025, un projecte que López veu proper “a la proposta Mataró 2022 feta pel govern” i que demostra la bona sintonia entre les dues formacions. Els populars també aposten per desenvolupar una iniciativa per remodelar espais públics com el Passeig Marítim o recuperar-ne d’altres que estan deteriorats. El partit de José Manuel López també vol posar damunt la taula els diners que es destinen a la promoció d’actes de ciutat, “unes xifres de nivell desproporcionat si mirem, per exemple, la Festa al Cel o la Setmana Santa”, ha remarcat López.

 

Per escrit, i firmat per l'alcalde

El Partit Popular confia que es podrà tancar l'acord en els pròxims dies, però "per evitar cometre errors del passat", López demana a Bote que "es faci un acte públic o que almenys se signi un document en el qual quedi reflectit el pacte". López s'ha mostrat satisfet per les negociacions i vol lligar l'acord amb un document que ho acrediti i que "pugui ser de domini públic".