L'atur baixa en 439 persones a les portes de l'estiu

Bon mes de maig que abaixa la taxa fins al 18,85 per cent

  • Redacció
  • Dilluns, 08 Juny 2015 13:09

Argentona 2014/2015, argentona-atur

Bones notícies en matèria d'ocupació. El mes de maig va tancar-se amb un total de 439 persones menys sense feina a Mataró, una rebaixa del 3,43 per cent en el millor índex corresponent a aquest mes dels últims anys. Amb aquesta rebaixa a les portes de la temporada d'estiu –època de pujada de l'ocupació temporal– l'atur confirma una rebaixa sostinguda important dels darrers mesos que queda confirmada amb una variació interanual propera al 10 per cent negatiu. A finals del cinquè mes de l'any eren 12.360 els mataronins en atur, quedant la taxa en un 18,85 per cent després que el mes passat es baixés per primer cop en molts mesos de la barrera del 20 per cent.

Ha estat un bon mes de maig des del punt de vista ocupacional a tots els nivells. De fet la rebaixa del 3,43 per cent de l'atur a Mataró és menor a la del 3,81 de Catalunya i a la del 4 a nivell comarcal. Tots els índexs, però, reforcen la idea que la desocupació va a la baixa de forma continuada els darrers mesos. A finals de maig del 2015 hi ha, doncs, 1.360 persones menys que un any enrere en situació d'atur. La tendència, doncs, es confirma a la baixa.

Mataró segueix sent el municipi de més de 50.000 habitants amb més aturats amb una taxa propera al 19 per cent.

Tot i això la tendència interanual a la baixa és més pronunciada a la capital del Maresme que en el altres ciutats com Terrassa, Vilanova, Manresa o El Prat. També baixa més ràpida la desocupació que a Barcelona, tot i que la taxa de la capital catalana és fins a set punts inferior a la maresmenca.