408 microcrèdits concedits a Mataró entre 2014 i 2015

S’han ofert a persones, famílies, emprenedors i microempreses amb dificultats d’accés als crèdits tradicionals

  • Redacció
  • Dimecres, 27 Maig 2015 15:03

Microcrèdits

MicroBank ha concedit durant l’any 2014 un total de 306 microcrèdits a Mataró per valor d’1,7 milions d’euros. El finançament s’ha ofert a persones, famílies, emprenedors i microempreses amb dificultats d’accés al sistema creditici tradicional i amb l’objectiu de facilitar l’activitat productiva i l’ocupació, el desenvolupament personal i familiar, així com la inclusió financera. Un total de 69 d’aquests microcrèdits s’han atorgat a emprenedors que volien iniciar un projecte d’autoocupació i a autònoms i microempreses que necessitaven donar un impuls al seu negoci. Durant el primer trimestre del 2015 MicroBank ha concedit un total de 459.674 euros de préstecs a l’àrea de Mataró. 82 a familiars i socials i 20 a emprenedors i autònoms.

MicroBank ofereix a aquests col·lectius dues opcions de finançament: el microcrèdit Emprenedors i Negocis, que té com a objectiu el finançament de l’inici, la consolidació o l’ampliació del negoci i les seves necessitats de circulant i el microcrèdit social per a emprenedors que compten amb l’assessorament d’alguna de les entitats col·laboradores de MicroBank per a fer el seu pla d’empresa i posar en marxa el projecte. En ambdós casos es preveu una aportació màxima de 25.000 euros amb un tipus d’interès fixe, sense garantia real i amb un termini d’amortització de cinc anys.

Facilitar la inclusió financera

Amb l’objectiu de facilitar la inclusió financera i ajudar les persones i projectes amb major sensibilitat ecològica, el banc social de “la Caixa” ofereix també Eco-microcrèdits per finançar projectes sostenibles, la compra de productes respectuosos amb el medi ambient o la millora de l’eficiència energètica de la llar o negoci i Crèdits Empresa Social per a empreses que donin resposta a necessitats socials en àmbits com l’atenció a la discapacitat, la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

El microcrèdit personal i familiar, per últim, permet finançar projectes vinculats al desenvolupament personal i familiar com despeses vinculades a l’habitatge, salut, necessitats de persones amb discapacitat o reagrupament familiar i atendre necessitats derivades de situacions puntuals o imprevistes.

Estètica Wendy: una història d’èxit gràcies a aquests micro-crèdits

La Wendy Arteta, nascuda i resident a Mataró, és un emprenedora de 39 anys que al 2008 va decidir obrir un centre d’estètica al centre de la ciutat. Anteriorment, la Wendy havia estat treballant com a agent immobiliària però, segons explica ella mateixa, la seva vocació sempre havia sigut el món del maquillatge i de l’ estètica. Quan era petita el seu pare treballava en un famós hotel d’espectacles de Lloret, i ella, amb 7 anys d’edat recorda que ja es colava pels vestidors i ajudava a les ballarines a maquillar-se.

Finalment va voler donar-se un respir i replantejar-se el seu futur professional. Aleshores va decidir començar a realitzar cursos d’ especialització i aprenentatge en el ram de l’Estètica per tal d’evolucionar professionalment. Va treballar durant deu anys en una perruqueria de la zona realitzant tractament estètics. Finalment, amb l’experiència acumulada d’anys, amb als seus estalvis i amb el finançament de MicroBank, va decidir fer un tomb a la seva vida fent néixer Estètica Wendy.

Al centre, situat al carrer dels països Catalans 46 a Mataró, hi podem trobar tractaments corporals, facials, massatges relaxants, ungles de gel, maquillatges de nit i de núvia, depilacions, fotodepilaciones i lpg cavitació entre d’altres.

Actualment la Wendy està molt contenta, el negoci rutlla a la perfecció i ja té una clientela establerta. Explica que està molt agraïda amb MicroBank donat que va decidir apostar per ella i confiar en el seu negoci: Comenta la rapidesa i eficàcia amb la que li varen donar el crèdit.