El comerç reclama millorar l'aparcament, la mobilitat i una oferta d'oci més completa

L'Ajuntament i la Unió de Botiguers fixen les prioritats per al sector fins al 2017

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 16 abril 2015 09:54

El Pacte pel Comerç

Els comerciants de Mataró apunten a l'aparcament, la mobilitat interna de la ciutat i la manca d'una oferta d'oci potent com les principals febleses del sector. És per això que aquestes seran també les prioritats del Pacte pel Comerç de Mataró 2015-2017 que la Unió de Botiguers i l'Ajuntament han signat aquest dimecres amb l'objectiu de rellançar al comerç local a curt i mitjà termini amb l'objectiu que esdevingui una destinació atractiva que permeti al visitant gaudir d'una experiència completa. El pla té el suport d'una àmplia majoria de partits amb l'objectiu que el comerç quedi fora de la lluita política i que no estigui condicionat a la continuïtat o no de l'actual govern municipal.

"A Mataró és molt difícil arribar i aparcar i l'aparcament se'ns diu que és car", explica Teresa Robert, que apunta l'aparcament com una de les principals febleses de la ciutat que detecta el sector. Robert demana que també es vetlli per una bona senyalització "perquè sigui ràpid arribar al centre i als eixos comercials dels barris i sortir de la ciutat d'una manera amable". El secretari general de l'entitat, Lluís González, també lamenta la fuga d'oferta d'oci fora del centre -actualment, per exemple, no hi ha cap sala de cinema-.

"L'oci ha anat als extraradis dels centres comercials i a la gent cada vegada més li agrada tenir una experiència completa: anar a una botiga, veure alguna cosa del món cultural i picar o sopar en un restaurant", detalla Gonzàlez.

Objectius compartits

Aquests tres elements seran prioritats cabdals del nou Pacte pel Comerç que Ajuntament i botigues han segellat aquest dimecres, que també inclourà eines per enfortir les sinergies entre sectors, intensificació de la neteja dels carrers comercials, campanyes de promoció i difusió, fomentar la innovació i impulsar obres de millora a la via pública. En aquest sentit, l'Ajuntament està començant a executar ara algunes de les obres compromeses derivades dels convenis de col·laboració que el consistori i les associacions de comerciants van signar entre 2004 i 2007. L'entorn de la plaça de les Tereses o la plaça de Cuba estan ara en ple procés de transformació.