Una exposició gràfica mostra el treball realitzat en un taller d’ocupació per a dones

El taller va adreçat a dones majors de 25 anys en situació d'atur

El 19 de desembre, el taller ocupacional “Serveis d’atenció especialitzada a les persones”de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró arribarà a la seva fi amb un acte de cloenda. A més, com a mostra del treball realitzat al llarg d’aquest temps, s’ha realitzat una exposició gràfica sobre el desenvolupament del taller. Aquesta es podrà veure a partir del dia 9 de desembre a l’edifici de l’IMPEM i al Centre Cívic de Cerdanyola.

Serveis d’atenció especialitzada a les persones
El taller “Serveis d’atenció especialitzada a les persones”, es va iniciar fa un any i ha fet possible que un grup de 24 dones majors de 25 anys en atur poguessin rebre formació alhora que realitzaven un treball remunerat, gràcies a un contracte per part de l’IMPEM.

Aquest curs, cofinançat per l’IMPEM, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu ha permès a aquestes dones rebre una qualificació professional i un aprenentatge molt útil per millorar la seva ocupabilitat.

700 hores de formació i 800 de treball
Al llarg del curs les alumnes han posat els coneixements, que han adquirit en més de 700 hores de formació teorico-pràctica, al servei de diferents institucions i entitats de la ciutat per les quals han realitzat més de 800 hores de treball. Les hores de treball les han fet en diferents col·lectius que necessiten atenció com la gent gran, les persones amb disminucions psíquiques o físiques i els infants. En aquest temps han hagut de practicar actuacions d’ajuda en la higiene personal, mobilitzacions, canvis posturals, petites cures, controls del servei de tele-assistència, tasques domèstiques, acompanyaments en gestions i suport a les activitats diàries dels centres de les entitats col·laboradores.