El Ple aprova l’elaboració d’un pla per promocionar turísticament la ciutat

Mataró disposa de recursos d’interès turístic que ara caldrà transformar en productes turístics

El Ple ha aprovat una proposta de resolució conjunta per elaborar un pla d’actuació per a la promoció de la ciutat. Els grups municipals estan d’acord en què Mataró disposa de recursos d’interès turístic, de contingut patrimonial, cultural, de lleure, de compres, de sol i platja, d’esdeveniments, de mar, de muntanya i altres que ara caldrà transformar en productes turístics. En aquest sentit serà necessària l’investigació de les possibilitats d’impulsar a Mataró un sector econòmic que treballi per definir i estructurar el turisme a la ciutat. Un turisme que s’ha definit com de qualitat, econòmicament sostenible, respectuós amb el medi ambient i que atorgui valor al patrimoni natural, cultural i arquitectònic de la ciutat.

Plantejament del Pla d’actuació
Per aconseguir-ho es realitzarà un plantejament rigorós que garanteixi l’eficàcia dels resultats, l’eficiència dels recursos destinats i la coherència al llarg dels any. Així, caldrà evitar accions aïllades i inconnexes. En aquest sentit el grups han acordat la creació i desenvolupament d’un Pla d’Actuació per a la Promoció de la Ciutat, des de l’IMPEM, el qual haurà de quedar elaborat dins l’exercici vinent.

Aquest pla, estructurat i partint d’un concepte de ciutat identificat, haurà de definir les seves fases d’actuació, catalogar la cartera de productes, reconèixer els públics objectius i els seus interessos i determini el calendari de les actuacions necessàries i de les implicacions dels agents de la ciutat.

També l’IMPEM serà l’encarregat de crear una comissió que elabori i faci el seguiment del Pla. D’altra banda, l’Ajuntament impulsarà la definició i el posicionament de la ciutat sobre el seu territori d’influència i el concepte resultant es recolzarà amb una marca identificadora de la ciutat, de la seva cartera de productes i del sentiment de pertinença dels seus ciutadans. Demés identificarà els recursos de la ciutat que pugin interessar tan als propis ciutadans de Mataró com als visitants de l’entorn d’influència i a la seva conversió en productes turístics.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. // Mataró Notícies