A New State: productes independentistes fets a casa

La marca mataronina es dedica al marxandadge independentista

  • Redacció
  • Divendres, 11 Octubre 2013 00:00

Ciutat 2013, a new state

La massiva manifestació de l’Onze de Setembre del 2012 a Barcelona va despertar l’esperit emprenedor del mataroní Edgar Moliné que en poc més d’un any ha sabut consolidar la marca ‘A new State’ dedicada al marxandatge independentista. “Quan vam veure que hi havia possibilitat de fer aquest tipus de producte ens vam activar, després molta gent s’hi ha apuntat. El que ens fa diferents a nosaltres és que venem producte fet aquí mentre moltes altres iniciatives de samarretes o roba amb motius independentistes tiren de fabricació xinesa”, explica Moliné.

Els productes ‘A New State’ es fabriquen íntegrament a Mataró i és el propi Moliné el que dissenya samarretes o dessuadores que han tingut àmplia requesta amb l’estelada com a element preeminent i la llegenda registrada de ‘A new State’.

“Som molt estrictes amb què el producte sigui fet aquí. Si veiem producte de fora no el comercialitzem, crec que és important ser coherent i potenciar el producte propi”, explica Moliné que diu que “bàsicament comercialitzem a través de fires especialitzades i en venda per internet, és per on ens podem moure més i vendre més” explica l’empresari mataroní que fa dues setmanes va tenir l’ocasió de ser present al Dia de CDC i que Artur Mas li comprés una samarreta al temps que el mateix President de la Generalitat recalcava que “és fet a Mataró” davant les càmeres dels principals mitjans de comunicació del país. “El President mai s’havia fotografiat amb cap d’aquest tipus d’empresaris, per a mi va ser un reconeixement que es fes la foto amb productes 100 per cent catalans”, explica.

Ciutat 2013, a new state-artur mas

"Els productes són íntegrament fets a Mataró"

A New State prioritza la primera qualitat del gènere i dels seus dissenys. Va treure al mercat les primeres samarretes ja l’octubre del 2012 i els seus models són inconfusibles, marca de la casa. Forma part de l’agrupació ‘100 x 100 cat’ que agrupa una vintena de fabricants que treballen íntegrament amb producte català i que es pot trobar a 100x100cat.org. Pràcticament hi ha cada setmana fires d’aquesta 100x100cat que aquesta mateixa organització promou juntament amb Òmnium o l’ANC.

Moliné explica que “sé que segurament tota aquesta moda relacionada amb l’independentisme és momentània però cal aprofitar els moments i les oportunitats. L’important és ser coherent, fer les coses ben fetes i poder tirar endavant amb un producte de qualitat”.

Tots els productes es poden trobar a: anewstate.com