La Unió de Botiguers entrega distincions als seus socis dels inicis

També homenatgen els presidents històrics de l'entitat

  • Divendres, 28 Novembre 2003 01:00
Ahir a la nit, la Unió de Botiguers de Mataró va celebrar una festa-sopar de gala en motiu del 25è aniversari de l’entitat. En el transcurs del sopar va haver un moment dedicat als socis més antics i als presidents que ha tingut l’entitat.

A aquells socis que estan associats des del 1978, el mateix any de la creació de l’associació de comerciants, se’ls va lliurar una obra emmarcada del pintor Josep Novelles, com a commemoració d’aquest 25 anys d’associats.

Els que també van ser homenatjats, amb el seu quadre corresponent, van ser els quatre president que ha tingut l’UBM al llarg del quart de segle que ara festegen. Per ordre històric, van recollir l’obra: Enric Serras, que va estar al capdavant de l'entitat del 1978 al 1982; Antoni Colomer, que es va estar a la presidència del 1982 al 1984; Raimon Jaumandreu, que va presidir l’entitat el periòde del 1984 al 1986; i Josep Filbà, que va estar al capdavant de l’associació des del 1986 fins el 1998.

L’actual president de la UBM, Salvador Floriach, va pendre la paraula per explicar l’evolució històrica de la Unió, des dels principis més reivindicatius, als actuals més dialogants i basats en el tracte. I va concloure desafiant als comerciants a acceptar els neus reptes del comerç mataroní dels propers anys.

L’acte va comptar amb la presència Jaume Angerri, el Director General de Comerç, Consum i Indústria de la Generalitat de Catalunya, que en el seu discurs va animar als socis de l’UBM amb la reivindicació dels diumenges com a “festius per a tothom, inclòs els comerciants”. Alhora va elogiar les activitats de l’UBM com a pioneres a Catalunya.