El TCM acollirà una acceleradora per fomentar el creixement d'empreses innovadores

Les companyies de l'acceleradora que ja existeix des del desembre a Girona preveuen doblar la seva facturació a finals del 2013

  • Redacció
  • Dijous, 06 Juny 2013 13:29

tecnocampus mataro

El TecnoCampus serà la seu d'una de les tres noves acceleradores d’empreses que la Generalitat obrirà fins a finals d’any, dins del programa Start-up Catalonia, Xarxa d’acceleradores. Les noves acceleradores estaran ubicades al TecnoCampus de Mataró, al centre EsadeCreapolis de Sant Cugat i al Baix Llobregat. L’any vinent es preveu l’obertura de 4 centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals. Aquestes acceleradores tenen per objectiu donar suport a empreses catalanes innovadores, de fins a 5 anys de vida, que comptin amb un producte o servei testat al mercat i tinguin un projecte escalable amb capacitat per créixer i crear llocs de treball.

Cada centre comptarà de mitjana amb 25 start-ups, que rebran assessorament d’experts que els proporcionaran les eines que garanteixin el seu creixement.

El programa, organitzat per ACCIÓ, l’Àgencia per a la Competitivitat de l’Empresa, té una durada d’un any. Les acceleradores tenen l'objectiu de donar suport al creixement d'empreses catalanes innovadores, de fins a 5 anys de vida, amb capacitat per créixer i crear llocs de treball.

De cara al 2014, es preveu l'obertura de quatre centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals, de manera que la Xarxa d'acceleradores Start-up Catalonia estarà composta per vuit acceleradores.