L’empresa tèxtil Viuda Daniel Planas protagonitza una nova fallida en el sector

L’empresa mataronina Viuda Daniel Planas SA fa dues setmanes que ha aturat l’activitat productiva i actualment està en converses amb els treballadors. L’empresa ha presentat la fallida als seus treballadors amb els que te acumulat un retard de pagament dels salaris de les dues últimes setmanes treballades i de 5 mesos de repatiment de beneficis.

Els treballadors estan molt sorpresos per la situació de l’empresa. Segons José Expòsito, un dels treballadors, “no s’entén la fallida de l’empresa, si fins ara hi havia feina i comandes per fer”. Els administradors, per la seva banda, es justifiquen amb la crisi del sector tèxtil. Per a Manel Torrejón, un dels administradors, “la fallida d’un dels seus principals clients” és el que ha provocat la fallida pròpia.

Una empresa familiar
Aquesta empresa de caràcter familiar va ser fundada per La Viuda de Daniel Planas i el sr. Mojedano, pare, a l’any 1960, i s’havia dedicat a la confecció de roba per a nens dels 0 als 16 anys. L’empresa fabricava les peces de roba sota les marques comercials de PIM i DENINOS. A principis d’any, al primer trimestre del 2003, la direcció de l’empresa va canviar de mans, l’administració la va assumir la genereció més jove de la família, el mateix Torrejón, el seu soci Paulí Mojedano, regidor del Partit Popular i fill de l’anterior administrador, i Daniel Lleonart Planas, el nét de la fundadora.

La nova directiva va iniciar un procés de modernització de l’empresa, amb l’objectiu de millorar la qualitat i afegir un valor de moda als productes. Tot i això, al mes de Maig es va presentar als treballadors una primera proposta de recessió de la plantilla xifrada en 3 treballadors menys. Una dada que va augmentar a 9 en converses posterior i que fa poc estava a l’entorn de 16 treballadors menys. Aquesta última xifra significava la meitat de la plantilla de l’empresa. Al final aquest expedient de regulació no s’ha dut a terme per la fallida de l’empresa.