Un 15% de les PIMES del territori es transforma de petita a microempresa

La PIMEC Maresme valora poc positivament les xifres del 2012

La PIMEC Maresme-Barcelonès Nord va alertar del mal estat de salut en què es troba el sector de les petites i mitjanes empreses. Ho va fer després de valorar les xifres del 2012, que demostren com ha crescut el nombre de pimes que han desaparegut o han reduït la seva dimensió. Les xifres d’atur i les de morositat quant a pagament a proveïdors és una altra de les dades que preocupen l’organització.

Ambrós Martínez, president de la PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, va valorar negativament les dades que fan referència al 2012. Aquests informacions revelen que han desaparegut empreses i que, principalment, s’ha perdut dimensió en la mida mitjana d’empresa. En aquest cas, un 15 per cent de les pimes del territori s’han transformat de petita a microempresa, en comparació amb les xifres del 2011. Menys competitiusLes causes que han dut a aquesta situació, segons Martínez, són clares: “ha caigut el consum interior i s’han hagut de reajustar estructures per garantir la supervivència i continuïtat de les pròpies pimes”. En conseqüència, Martínez va assegurar que “això ens resta competitivitat, i ens orienta a buscar aliances i sinergies per enfortir i millorar la solidesa de les empreses i els projectes industrials a mig termini”.  

Martínez va afirmar que la situació del 2012 és preocupant i que tant les dades d’atur com les xifres de morositat són també negatives. En aquest sentit, va assenyalar que  és “necessari reconduir algunes de les polítiques econòmiques que s’han fet fins ara, per intentar millorar la situació de les pimes i els autònoms a Catalunya, i a la nostra comarca”. Igualment, el president de la PIMEC Maresme – Barcelonès Nord va confirmar que els deutes amb els proveïdors és present: “cal aplicar bé la nova Llei contra la Morositat.