El Congrés d’Oci i Turisme serà biennal

Ocitur va reunir la setmana passada més de 200 experts del món acadèmic i professional durant tres dies

Ocitur 2012 va posar divendres el punt final amb l'anunci que el congrés se celebrarà cada dos anys gràcies a la bona acollida que ha tingut, i per tant la segona edició tindrà lloc el 2014. Així ho va anunciar Albert Blasco, coordinador del congrés.

 

Al seu torn, la directora de l'Escola Universitària del Maresme (EUM), Montserrat Vilalta, va elogiar el nivell del congrés i l'esforç dels organitzadors, mentre que el president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey, va apuntar que iniciatives com aquesta han de servir per reforçar el sector. "Un dels reptes del parc és enfocar-nos al mar, impulsant formació en aquest àmbit, per contribuir a un sector, el turisme, que a Mataró encara no està madur", va apuntar Rey.
 
La presidenta de la comissió de turisme de l’Associació Catalana de Municipis, Montserrat Candini, va destacar el paper de Calella -de la que n'és alcaldessa- com a destinació turística, amb 60 anys d'història en aquest camp i un milió de pernoctacions a l'any. "Les conclusions d'aquest congrés de ben segur que ens seran molt útils", va assenyalar.
 
Ocitur 2012 va reunir la setmana passada més de 200 experts del món acadèmic i el professional durant tres dies per debatre qüestions com les TIC aplicades al turisme, el futur del termalisme o dels creuers o bé les possibilitats d'innovar en aquest sector.
El futur del termalisme
Una de les últimes jornades abans de la cloenda va estar dedicada al futur del termalisme. En aquest sentit, el sector creu que el termalisme està cada vegada més en boca de tothom, però encara no s'ha aconseguit desempallegar-se del tot del clixé que l'associa a la tercera edat. Fruit d'això i de l'actual context econòmic, el sector veu la necessitat, ara més que mai, de reinventar-se per tal d'arribar a públics de totes les edats. En aquesta línia, en els pròxims mesos es començaran a vendre paquets turístics que tenen en el termalisme la seva principal raó de ser i que estan adreçats a joves de tota Europa. D'altra banda, les empreses i municipis termals s'esforcen en reivindicar la seva identitat i les propietats mineromedicinals de les seves aigües per diferenciar-se dels spa urbans que han proliferat darrerament.