Esperances en el Consell Econòmic i Social

Es constitueix l’òrgan mixt entre sindicats, patronal i Ajuntament

Mataró va constituir divendres passat el seu Consell Econòmic i Social investint-lo com l’instrument que ha de permetre a la ciutat concertar esforços entre sindicats i patronal amb l’acompanyament de l’administració local per poder treure la ciutat de la crisi. Asseguts en fila, els membres dels dos sindicats majoritaris CCOO i UGT, de la FAGEM i de PIMEC i el regidor de Promoció Econòmica i l’Alcalde Joan Mora, l’acte va ser una col·lecció de bons propòsits i esperances dipositades en el nou òrgan, que ja té una agenda de treball marcada. Miquel Rey va assenyalar el potenciar el TCM, crear una borsa de treball integrada, fer un catàleg amb prioritats del territori i buscar noves vies de finançament a partir de clubs d’inversió com algunes de les temàtiques i objectius que treballarà el Consell Econòmic i Social. La creació d’aquest òrgan, que presideix el propi Alcalde, es va aprovar per unanimitat al Ple Municipal.

 

Per l’Alcalde Joan Mora “l’administració no té cap recepta màgica, són els sindicats i la patronal els que estan al territori i ens han de marcar les propostes, d’aquesta crisi ens aixecarem si tots remem i aquest Consell n’és una mostra de com treballar. Per la patronal, la feina que faci el consell “ha d’anar més enllà de ser un pla de xoc, ha de consolidar una manera de treballar de cara al futur”, va dir Roser Moré de la FAGEM i Ambrós Martínez de la PIMEC va reivindicar com una de les vies de futur “el posar en valor el que tenim, el producte Mataró, allò que ens fa diferents”. 

 

Lluís Torrents, des de la UGT va reivindicar que “aquesta signatura no és una foto, les fotos ens han fet molt mal, aquest consell no s’ha de dedicar a les fotos i sí a fer feina” i Ovidi Huertas va demanar que “es comenci per millorar els polígons, perquè estiguin més ben comunicats i puguin ser més útils”.

 

El PSC falta, el PP s’enutjaLa constitució del Consell Econòmic i Social de Mataró es va fer solemnement al Saló de Sessions en un acte amb els portaveus del PP, PxC i ICV-EUiA però no del PSC, que va excusar la seva assistència. La CUP va faltar, també. Tot i la seva presència, el PP i ICV-EUiA no amagaven la seva decepció amb el govern pel fet que Joan Mora presideixi el Consell i no una persona de reconegut prestigi com havien demanat. Els agents socials, però, van demanar la presidència de l’Alcalde.