Abacus abandona l’antic Actua i s’instal·larà a La Riera

Ocuparà l’antic immoble de Miró deixant enrere la Plaça de la Muralla

Abacus seguirà a Mataró però canviant de local. Després d’ocupar els darrers dos anys el local que antigament havia compartit amb Robafaves en l’intent fallit d’un projecte comú, l’Actua, Abacus ocuparà l’immoble situat a La Riera que fins fa unes setmanes era dels grans magatzems d’electrodomèstics Miró. Abacus es posiciona, doncs, a l’eix comercial més potent de la ciutat, a La Riera i deixa orfe el principal establiment d’una zona comercial que no ha acabat d’arrencar com és la de la Plaça de la Muralla, dins la zona de can Xammar.

                La marxa d’Abacus deixa                       en suspens el sector comercial                       de la Plaça de la Muralla

Després del projecte d’Actua, marcat per la polèmica suscitada perquè aquesta societat no pagava el lloguer del local –de propietat municipal, de l’empresa PUMSA– Abacus va fer valer la seva majoria dins la societat compartida per fer-se amb el control d’Actua i canviar la titularitat de la gran botiga de joguines, llibres, audiovisuals i música i papereria per Abacus, que desembarcava com a tal a la capital del Maresme. Ara la cooperativa es farà amb l’important espai de l’antiga Miró, situat a la part més comercial de La Riera.  En suspensLa marxa d’Abacus de la botiga que ocupa encara ara a la Plaça de la Muralla –encara no s’ha fet públic quan s’instal·laria a La Riera– deixa en suspens tota la zona d’aquesta plaça  que no ha acabat de desenvolupar-se comercialment. Així, ara l’espai d’Abacus quedarà buit com també estan, per exemple, diferents petits espais pensats per cooperatives que corresponen a l’herència de l’antiga Unió de Cooperadors i que no han estat adjudicats tot i ser publicitats quasi un any enrere per l’Ajuntament.

Abans, botiga ‘pop up’ de Custo Barcelona

Abans que Abacus entri a l’antiga Miró, la botiga Lara Pardo hi obrirà entre els dies 2 i 8 de desembre una botiga ‘pop up’, que vendrà roba de la prestigiosa marca Custo Barcelona d’altres temporades a preus baixos, a partir de 19 euros.