La Cambra de Comerç valora les empreses familiars

El nombre d’empreses familiars és bastant elevat, i tenen una importància clau en l’economia catalana. Amb tot, s’enfronten a problemes específics derivats de la complexa relació entre l’empresa i la família.

Per solventar aquesta disjuntció, la Cambra de Comerç ha iniciat uns cursos per a pimes amb un doble objectiu. Per una banda, es vol conscienciar dels problemes que existeixen en la gestió de la relació família/empresa, que afecta a la continuïtat de l’empresa i que pot condicionar la convivència familiar. I per l’altra, proporcionar les eines de gestió per solucionar i superar amb èxit els reptes actuals.

El 65 % de les empreses espanyoles són familiars

A l’Estat espanyol, 1.500.000 empreses són familiars, cosa que suposa el 65 % del total d’empreses. Ocupen més de vuit milions de persones, suposen el 80 % dels llocs de treball privats i la seva producció representa el 60 %-65 % del PIB espanyol. En canvi, només el 30% d’aquestes empreses superen el trànsit de la primera a la segona generació. I la meitat d’aquestes passen a la tercera generació. La causa principal de la desaparició té relació directa amb els conflictes entre els propietaris familiars.

Redacció // Freqüència Iluro