Mora: “La reactivació econòmica passa pel Port”

L'alcalde s'ofereix a la resta de la comarca per liderar projectes turístics compartits

En el seu primer acte com a nou alcalde de Mataró, Joan Mora va poder tocar un dels temes presents a tots els programes electorals de les últimes eleccions municipals: el front marítim i la seva importància per a l’economia de la ciutat. Presidint la inauguració de les II Jornades de Peix i Marisc, Mora va insistir en el que va ser el seu principal discurs durant la campanya: la reactivació econòmica.

Mora confia en que el Port i la gastronomia seran dos elements importants per aquesta recuperació. El Port, va dir l'alcalde, ha de tenir molta més activitat econòmica, de restauració, lleure i turística, de la que té actualment. En aquest sentit, espera que l'obertura de l'hotel de quatre estrelles que està en construcció, l'any 2012, ajudi a marcar Mataró, el seu port i la seva oferta gastronòmica, com un destí turístic de proximitat.

Treballar plegats L’alcalde també va destacar la importància de treballar de la mà d'altres municipis de la comarca per impulsar aquest tipus de turisme. Mora ofereix Mataró per "capitalitzar i liderar" projectes compartits amb la resta de pobles i ciutats, com les jornades gastronòmiques que al llarg de tot l'any se celebren a diferents punts del Maresme. "Tenim una gastronomia exquisida i si la sabem combinar amb la platja, la cultura i les vacances, i a uns preus raonables, probablement serem un referent", va apuntar. En aquest sentit, Mora proposa als empresaris del sector idear paquets turístics que incloguin oferta diversa de tot allò que es pot fer al Maresme i que no només pensin en el seu sector o el seu terme municipal. En el mateix sentit es va expressar el nou regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey. El recentment nomenat regidor va destacar que ni els municipis ni els empresaris poden "anar sols ni d'estrelles", fent així una crida a la unitat.