Les set entitats del SIP presenten Bankia a València

La nova imatge conviurà amb la marca de cada caixa als territoris originals

'Bankia' és el nom comercial escollit per batejar el SIP que integren Caja Madrid, Bancaixa, Caixa Laietana, Caja Ávila, Segovia, Rioja i la Caja Insular de Canarias. La integració va presentar ahir dimecres al Palau de les Arts Reina Sofia de València la seva nova marca comercial.

'Bankia' es presenta amb un logotip amb lletres color verd llimona sobre un fons marró, que destaca per ser un nom “pròxim, fàcil, directe i dinàmic” i que representa “modernitat, agilitat, innovació, integració i lideratge”, segons va ressaltar el president de la nova entitat, Rodrigo Rato de Caja Madrid. Rato va remarcar durant la presentació l'encert d'haver integrat el que és el primer grup financer en negoci domèstic de tot l'Estat amb uns actius de 328.000 milions i un volum de negoci de 485.900 milions.


Confiança als clients


L'exministre popular ha recordat que la marca conviurà amb la de les caixes als seus territoris originals. Així, a Catalunya, Caixa Laietana conservarà el nom a les seves oficines incorporant progressivament el logo de Bankia al costat. Als territoris on no hi hagi cap entitat d'origen, el logotip serà només el de Bankia. “Els clients guanyen en confiança i facilitat per reconèixer unes entitats que els han acompanyat sempre als seus territoris”, va dir Rato. El president explicava que el nou banc integra la política financera, de tresoreria, el mercat de capital, riscos, gestió d'actius, oficina central i intervenció en totes les entitats. 



Així mateix, deia, s'està treballant funcionalment en la integració operativa i tecnològica i ja s'han centralitzat les polítiques de negoci però “preservant la personalitat jurídica de les set caixes, el seus òrgans de govern, l'obra social i la gestió del negoci bancari minorista”.